Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Dekorēšanai šokolāde Pagatavošana Sākumā pagatavo krēmu. Lej katliņā iebiezināto pienu, pievieno saldo krējumu, sviestu, sasmalcinātu šokolādi, liek uz vidējas uguns un karsē. Tiklīdz masa sāk vārīties, samazina uguni un, nepārtraukti maisot, karsē 7-10 minūtes, līdz masa sabiezē un veidojas viendabīgs, spīdīgs krēms. Noņem katliņu no uguns, nosedz ar vāku un liek aukstā ūdens peldē dzesēties. Cep biskvītu. Kakao sajauc ar pūdercukuru, ber katliņā, uzlej ūdeni un samaisa. Liek uz vidējas uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz kakao pilnībā izšķīdis un sāk vārīties. Noņem no uguns, uzliek vāku un ļauj atdzist. Atdala olu dzeltenumus, pievieno cukuru un saputo. Nepārtraucot putot, pielej augu eļļu. Pievieno kakao masu un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno olu masai un rūpīgi samaisa. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Saputotos olu baltumus lēnām iecilā mīklā. Cepamajā formā klāj cepampapīru, malas ietauko un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 50 minūtes. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj minūtes 10 lēnām atdzist, tad izņem no cepeškrāsns, pilnībā atdzesē un pārgriež uz pusēm. Kad biskvīts pilnībā atdzisis, liek vienu ripu uz paplātes, smērē krēmu un liek virsū otru biskvīta ripuli. Tortes virsu un malas smērē ar atlikušo krēmu. Pārkaisa ar sarīvētu tumšo šokolādi un dekorē ar balto šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 849 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |