Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas milti - 1½ glāze Krēmam Pagatavošana Cukuram pievieno augu eļļu, nelielā daudzumā karsta ūdens izšķīdinātu šķīstošo kafiju, ūdeni, citronu sulu un samaisa, līdz cukurs izšķīdis. Sajauc miltus ar kakao, sodu, sāli, iesijā eļļas masā un sajauc mīklu. Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Tikmēr pagatavo krēmu. Lej katliņā iebiezināto pienu, pievieno saldo krējumu, sviestu, sasmalcinātu šokolādi, liek uz vidējas uguns un karsē. Tiklīdz masa sāk vārīties, samazina uguni un, nepārtraukti maisot, karsē 7-10 minūtes, līdz masa sabiezē un veidojas viendabīgs, spīdīgs krēms. Noņem katliņu no uguns, nosedz ar vāku un liek aukstā ūdens peldē dzesēties. Kad biskvīts pilnībā atdzisis, liek vienu biskvīta plāksni uz paplātes, smērē krēmu un liek virsū otru biskvītu. Tortes virsu un malas smērē ar atlikušo krēmu. Pārkaisa ar sarīvētu tumšo šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1141 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |