Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Aukstu sviestu sagriež gabaliņos, pievieno cukuru, sāli, miltus un saberž drupačās. Tad pievieno olu, ledaini aukstu ūdeni un samīca mīklu. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu klāj cepamajā formā, veido maliņas. Pamatu sadursta ar dakšiņu, uzklāj cepampapīru un smagumam uzber pupiņas, liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 180°C apmēram 30-35 minūtes, līdz biskvīts zeltaini brūns. Izcepto biskvītu atdzesē. Tikmēr pagatavo pildījumu. Lej katliņā saldo krējumu, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, sviestu un karsē karstā ūdens peldē līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Atdzesē. Dzērvenes ber caurdurī un 1 minūti blanšē vārošā ūdenī. Tad uzreiz liek uz 1 minūti ledaini aukstā ūdenī, notecina un ber uz papīra salvetes nosusināt. Ber dzērvenes izceptajā biskvītā, pārlej ar šokolādes masu un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 769 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |