Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pīldījumam Pagatavošana Pagatavo smilšu mīklu. Recepte šeit. Nomizo bumbierus. Pārgriež uz pusēm un izņem serdi. Sagriež katru pusīti plānās šķēlītēs. apmēram 4 mm biezas. Izlīdzina mīklu tortes formā un sadursta ar dakšiņu. Kārto bumbieru pusītes, viegli iespiežot. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes. Tikmēr pagatavo šokolādes krēmu. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno šokolādi un, nepārtraukti maisot, karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Noņem no uguns, pievieno olu, samaisa. Pēc 15 minūtēm izņem no cepeškrāsns tortes pamatni, lej šokolādes krēmu, izlīdzina un cep vēl 10 minūtes. Lai bumbieru šķēlītes izskatītos spīdīgas, kamēr pīrāgs silts, bet ne pārāk karsts, pārsmērē ar medu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 484 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |