5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Jaungada šokolādes kūka ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

Mīklai 
cukurs - 1 glāze
milti - 1 glāze
skābais krējums - 1 glāze
2 olas
kakao - 2 ēd.k.
soda - ½ tējk.

Pildījumam
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba

Glazūrai
sviests - 30 g
skābais krējums - 2 ēd.k.
kakao - 1 ēd.k.
cukurs - 70 g

valrieksti dekorēšanai

Pagatavošana

Olām pievieno cukuru, kakao un saputo.

Pievieno krējumu, sodu, miltus un samaisa mīklu.

Cepamo formu ietauko, pārkaisa ar miltiem un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40-45 minūtes.

Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Liek uz paplātes vienu biskvīta pusi, bagātīgi smērē iebiezināto pienu un liek virsū otru biskvītu.

Gatavo glazūru. Liek katliņā sviestu, krējumu, cukuru, kakao un karsē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa. Mazliet padzesē, pārlej torti un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (15.12.2019)
Skatījumu skaits: 886 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0