5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Kakao torte ''Svītrainā zebra''

Sastāvdaļas

Mīklai (2 biskvītiem)
cukurs - 200 g
sviests - 200 g
olas - 5 gab.
krējums - 500 g (10-15%)
milti - 300-350 g
cepamais pulveris - 3 tējk.
kakao - 3-4 ēd.k.

Krēmam
krējums 400-500 g
cukurs - 150 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.

Glazūrai
sviests - 100 g
piens - 5 ēd.k.
cukurs - 6-7 ēd.k.
kakao - 5 ēd.k.

Pagatavošana

Gatavo mīklu.
Saputo sviestu ar cukuru.

Pievieno olas un samaisa.

Pievieno krējumu un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno masai un sajauc ne pārāk biezu mīklu.

Mīklu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samaisa.

Ņem cepamo formu, ietauko un formas viducī lej 2 ēdamkarotes kakao mīklas. Virsū lej 2 karotes gaišās mīklas. Tad kakao mīklu, un atkal gaišo. Tumšā - gaišā. No šī mīklas daudzuma iznāk divi biskvīti.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes.

Tikmēr pagatavo krēmu.
Krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Apakšējo biskvītu smērē ar krēmu un liek virsū otru biskvītu. Ja vēlas, tad biskvītus var horizontāli pārgriezt uz pusēm, sanāks četri biskvīti un krēms labāk ievilksies. Bet labi izdodas arī ar diviem biskvītiem. 

Pagatavo glazūru.
Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, kakao un karsē uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē.

Torti pārsmērē ar kakao glazūru un pārkaisa ar pūdercukuru.
Dekorē ar kausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (17.10.2019)
Skatījumu skaits: 495 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0