5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Kanēļa kūka ar šokolādi

Sastāvdaļas

Mīklai

šokolāde - 225 g
sviests - 125 g 
2 ēdamkarotes brendija
olas - 5 gab.
cukurs - 125 g 
1 ēdamkarote kanēļa

Dekorēšanai

šokolāde - 50 g 
zemees - 125 g
pūdercukurs

Pagatavošana

Cepamajā formā klāj ar cepampapīru. 

Šokolādi un sviestu izkausē karsta ūdens peldē. 

Olu dzeltenumus saputo ar pusi no cukura un brendiju, baltumus ar otru pusi cukura. 

Olu dzeltenumus iemaisa šokolādes masā, pieliek kanēli, pamazām iecilā olu baltumus. 

Masu liek cepamformā, cep uzkarsētā cepeškrāsnī 160ºC apmēram 35 - 40 minūtes.

Atdzisušu kūku izņem no formas, noņem cepampapīru, dekorē ar sarīvētu šokolādi un zemenēm, pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (18.12.2019)
Skatījumu skaits: 500 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0