Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam Pagatavošana Bļodā salauž šokolādi, pa virsu izsijā kakao. Uzvāra ūdeni, lej bļodā un samaisa, līdz šokolāde izkususi. Otrā bļodā iesijā miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un sajauc. Ņem sviestu istabas temperatūrā un ar mikseri saputo. Tad pievieno cukuru un turpina putot. Pievieno olas un atkal saputo. Pievieno šokolādes masu un samaisa. Beigās pievieno pienu, miltu maisījumu un visu samaisa. Ietauko cepamo formu (20-24 cm), mīklas masu sadala divās daļās un cep divus biskvītus 170°C apmēram 30-35 min. Izceptos biskvītus atdzesē, tikmēr gatavo krēmu. Lej saldo krējumu katliņā un karsē uz nelielas uguns. Kad tas sāk burbuļot un vārīties, noņem no uguns. Sasmalcinātu šokolādi un sviestu pievieno uzkarsētajam krējumam un maisa, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Atstāj, lai krēms mazliet atdziest. Liek vienu biskvītu uz paplātes un smērē ar 1/3 šokolādes krēma. Virsū liek ķiršu kārtu. Tad liek otru biskvītu, pa virsu un malām smērē krēmu. No daļas krēma pagatavo trifeles kūkas dekorēšanai. Krēmu uz brīdi ieliek saldētavā, lai mazliet sastīvē. Tad ar tējkaroti no krēma taisa mazas bumbiņas, apviļā kakao pulverī un uzreiz dekorē kūku. Kūku liek uz stundu ledusskapī sastīvēt un ievilties. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 867 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |