5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Meksikāņu šokolādes pīrāgs

Sastāvdaļas

milti - 1½ glāze
kakao - ½ glāze
cukurs - 1 glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
kanēlis - 2 tējk.
čili piparu pulveris - ¼ tējk.
sāls - ¼ tējk.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
balzāmetiķis - 1 ēd.k.
auksts ūdens - 1 glāze
augu eļļa - 2 ēd.k.

Glazūrai
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 3 ēd.k.

Pagatavošana

Iesijā bļodā miltus, kakao un cepamo pulveri.

Pieber sāli, cukuru, kanēli, vaniļas cukuru, piparus (uzmanīgi, nepārspīlējiet !) un samaisa.

Pielej ūdeni, augu eļļu, balzāmetiķi un sajauc mīklu. 

Ietauko cepamo formu un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes.

Izceptajam pīrāgam 20 minūtes ļauj atdzist turpat cepamajā formā, tad izceļ no formas un liek uz šķīvja.

Šokolādi salauž gabaliņos, ber katliņā, pievieno saldo krējumu un izkausē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa.

Pārlej ar šokolādes glazūru pīrāgu un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (10.07.2019)
Skatījumu skaits: 419 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0