Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam vafeles Dekorēšanai Pagatavošana Gatavo biskvītu. Lazdu riekstus sasmalcina ar blenderi vai samaļ kafijas dzirnaviņās. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, kakao, pieber saputotajai olu masai un samaisa. Pievieno sasmalcinātos lazdu riekstus un samaisa. Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā ar noņemamām malām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes. Kamēr izceptais biskvīts atdziest, pagatavo krēmu. Šokolādi salauž gabaliņos, izkausē karstā ūdens peldē un nedaudz atdzesē. Nutellas krēmam pievieno mīkstu sviestu, izkausēto šokolādi un saputo, līdz veidojas gluda viendabīga masa. Liek krēmu uz 15 minūtēm ledusskapī dzesēties. Atdzesēto biskvītu sagriež 2-3 daļās. Liek vienu biskvīta ripuli uz paplātes, smērē krēmu un pārkaisa ar sadrupinātām vafelēm. Liek virsū otru biskvīta ripuli, smērē krēmu un pārkaisa ar vafelēm. Beigās liek trešo biskvītu un tortes malas un virsu smērē ar krēmu. Sasmalcina apgrauzdētos riekstus un pārkaisa tortes malas. Atlikušo krēmu liek konditorejas maisiņā, spiež rozītes un virsū liek šokolādes bumbiņas. Liek torti uz 3-4 stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 727 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |