5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Nutellas torte ''Marsietis''

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
cukurs - 150 g
lazdu rieksti - 200 g
milti - 50 g
kakao - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.
vaniļas cukurs - 1 paciņa

Krēmam
šokolādes krēms Nutella - 200 g
sviests - 300 g
šokolāde - 200 g

vafeles

Dekorēšanai 
apgrauzdēti lazdu rieksti - 100 g
apaļas šokolādes konfektes - 12 gab.

Pagatavošana

Gatavo biskvītu.

Lazdu riekstus sasmalcina ar blenderi vai samaļ kafijas dzirnaviņās.

Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, kakao, pieber saputotajai olu masai un samaisa.

Pievieno sasmalcinātos lazdu riekstus un samaisa.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā ar noņemamām malām.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes.

Kamēr izceptais biskvīts atdziest, pagatavo krēmu.

Šokolādi salauž gabaliņos, izkausē karstā ūdens peldē un nedaudz atdzesē.

Nutellas krēmam pievieno mīkstu sviestu, izkausēto šokolādi un saputo, līdz veidojas gluda viendabīga masa. Liek krēmu uz 15 minūtēm ledusskapī dzesēties.

Atdzesēto biskvītu sagriež 2-3 daļās.

Liek vienu biskvīta ripuli uz paplātes, smērē krēmu un pārkaisa ar sadrupinātām vafelēm.

Liek virsū otru biskvīta ripuli, smērē krēmu un pārkaisa ar vafelēm. Beigās liek trešo biskvītu un tortes malas un virsu smērē ar krēmu.

Sasmalcina apgrauzdētos riekstus un pārkaisa tortes malas.

Atlikušo krēmu liek konditorejas maisiņā, spiež rozītes un virsū liek šokolādes bumbiņas.

Liek torti uz 3-4 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (26.03.2019)
Skatījumu skaits: 727 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0