Sastāvdaļas
jogurts (krējums vai kefīrs) - 1 glāze
cukurs - 1 glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
2 olas
milti - 2 glāzes
augu eļļa - 50 ml
saldais krējums - 400 ml
biezpiens - 180 g
cukurs - 4 ēd.k.
kakao - 1 ēd.k.
Glazūrai
piena šokolāde - 50 g
tumšā šokolāde - 50 g
saldais krējums - 100 ml
sviests - 30 g
Pagatavošana
Jogurtam pievieno cukuru, olas, eļļu un saputo.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā jogurta masā un samaisa mīklu.
Mīklu sadala uz pusēm. ½ mīklas pievieno ēdamkaroti kakao un samaisa.
Lej mīklu cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.
Izcepto biskvītu atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos.
Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno biezpienu un vēlreiz saputo.
Sagrieztos biskvīta gabaliņus samaisa ar biezpiena krēmu.
Formā klaj pārtikas plēvi, liek samaisīto biskvītu un krēma masu, nedaudz piespiež un liek uz 7 stundām ledusskapī.
Kad torte sastīvējusi, pagatavo šokolādes glazūru. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu, sviestu un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Glazūru mazliet padzesē un pārlej torti. Dekorē ar cukura gabaliņiem un ļauj glazūrai sastīvēt.
Lai labi garšo!
|