5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Riekstu torte ar iebiezinātā piena krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai
5 olas
cukurs - 2/3 glāzes
rieksti - 2/3 glāzes
milti - 90 g
kakao - 1 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.

Krēmam
vārītais iebiezinātais piens - 1/2 kārba
sviests - 180 g
kakao - 1.5 tējk.

valrieksti dekorēšanai

Pagatavošana

Atdala olu dzeltenumus, pievieno cukuru un saputo. 

Riekstus apgrauzdē, sasmalcina un iemaisa olu masā.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, kakao. Iesijā olu masā un samaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto biskvītu atdzesē un sagriež 2 vai 3 daļās.

Pagatavo krēmu.

Iebiezinātajam pienam pievieno mīkstu sviestu, kakao un saputo.

Liek uz paplātes vienu biskvīta ripuli, smērē krēmu un liek virsū otru biskvītu. Ar atlikušo krēmu pārsmērē tortes virsu, malas un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem. Liek uz pāris stundām ledusskapī ievilkties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (10.03.2018)
Skatījumu skaits: 723 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0