5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Selgas cepumu kūka ar vaniļas pudiņa krēmu un šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Selgas šokolādes cepumi - 400 g
Ruf vaniļas mērce bez vārīšanas - 2 pac.
saldais krējums - 400 ml
skābais krējums - 200 ml
vārītais iebiezinātais piens - 200 g
stipra kafija
brendijs - 2 tējk.

Glazūrai 
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 100 ml
sviests - 25 g
brendijs - 1 tējk.

rieksti dekorēšanai

Pagatavošana

Sākumā uzvāra apmēram 1/2 krūzīti stipras kafijas un atdzesē. Tad pielej brendiju un samaisa.

Pagatavo krēmu. 

Saldajam krējumam pievieno 2 paciņas Ruf vaniļas mērci un ar putojamo slotiņu puto, līdz pulveris izšķīdis.

Tad pievieno skābo krējumu un saputo viendabīgu masu.

Formā klāj pārtikas plēvi.

Cepumus ātri apmērcē kafijā un kārto formā.

Pārsmērē ar 1/3 krēma un liek virsū otru cepumu kārtu, vispirms apmērcējot kafijā.

Smērē virsū krēmu un kārto trešo cepumu kārtu.

Pārsmērē ar atlikušo krēmu un liek virsū cepumu kārtu.

Tad virsu pārsmērē ar vārīto iebiezināto pienu un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Pagatavo šokolādes glazūru.

Karstā ūdens peldē uzkarsē saldo krējumu, pievieno sasmalcinātu šokolādi un karsē, līdz šokolāde izkususi. Beigās pievieno sviestu, brendiju un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. 

Pagatavoto glazūru padzesē, pārlej kūku un pārbārsta ar apgrauzdētiem riekstiem.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (08.02.2018)
Skatījumu skaits: 1016 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0