Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Selgas šokolādes cepumi - 400 g Glazūrai rieksti dekorēšanai Pagatavošana Sākumā uzvāra apmēram 1/2 krūzīti stipras kafijas un atdzesē. Tad pielej brendiju un samaisa. Pagatavo krēmu. Saldajam krējumam pievieno 2 paciņas Ruf vaniļas mērci un ar putojamo slotiņu puto, līdz pulveris izšķīdis. Tad pievieno skābo krējumu un saputo viendabīgu masu. Formā klāj pārtikas plēvi. Cepumus ātri apmērcē kafijā un kārto formā. Pārsmērē ar 1/3 krēma un liek virsū otru cepumu kārtu, vispirms apmērcējot kafijā. Smērē virsū krēmu un kārto trešo cepumu kārtu. Pārsmērē ar atlikušo krēmu un liek virsū cepumu kārtu. Tad virsu pārsmērē ar vārīto iebiezināto pienu un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt. Pagatavo šokolādes glazūru. Karstā ūdens peldē uzkarsē saldo krējumu, pievieno sasmalcinātu šokolādi un karsē, līdz šokolāde izkususi. Beigās pievieno sviestu, brendiju un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pagatavoto glazūru padzesē, pārlej kūku un pārbārsta ar apgrauzdētiem riekstiem. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1016 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |