Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Žāvētās plūmes sagriež mazākos gabaliņos, uzlej viskiju un ļauj ievilkties 1-2 stundas. Pagatavo mīklu. Miltus sajauc ar pūdercukuru, kakao, sāli, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno olu dzeltenumus, sarīvētu apelsīna miziņu un samīca mīklu. (Ja nepieciešams, pievieno nedaudz auksta ūdens.) Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. Atdzesēto mīklu izrullē, klāj cepamajā formā, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 15-20 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē. Pagatavo karameli. Uzkarsē saldo krējumu, pievieno cukuru, kakao, sasmalcinātu šokolādi un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezē. Uz pannas apgrauzdē riekstus, liek uz atdzesētā biskvīta. Liek virsū žāvētās plūmes un pārlej ar karameli. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 829 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |