5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem

Sastāvdaļas

milti - 3/4 glāze
kakao - 1/4 glāze
cukurs - 1 glāze
vaniļas cukurs - 1 tējk.
sviests - 150 g
šokolāde - 250 g
medus - 2 ēd.k.
3 olas
lazdu rieksti

Dekorēšanai
šokolādes dražejas
šokolāde - 50 g
sviests - 30 g

Pagatavošana

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Tad pievieno medu, cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis.

Ar putojamo slotiņu sakuļ olas.

Miltus sajauc ar kakao pulveri, vaniļas cukuru un sasmalcinātiem riekstiem. Tad pievieno sakulto olu masu, šokolādes masu un samaisa mīklu.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Izcepto brauniju atdzesē.

Pagatavo glazūru.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, sviestu un maisa, līdz veidojas viendabīga masa.

Brauniju pārbārsta ar šokolādes dražejām un pārlej ar glazūru. Liek ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (26.01.2018)
Skatījumu skaits: 998 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0