Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biezpiena bumbiņām Mīklai Glazūrai Pagatavošana Gatavo biezpiena bumbiņas. Olas saputo ar cukuru. Iesijā miltus, kokosriekstu skaidiņas un samaisa viendabīgā masā. Saveļ nelielas bumbiņas un liek ietaukotās cepamās formas (22-24 cm) pamatā. Pagatavo mīklu. Šokolādi sarīvē uz rupjas rīves. Katliņā uzkarsē pienu, bet nevāra. Noņem no uguns, ieber sasmalcināto šokolādi un maisa apmēram 1-2 minūtes, līdz šokolāde izkususi un veidojas vienveidīga masa. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Olas dzeltenumus saputo ar cukuru un pievieno pievieno šokolādes masai, samaisa. Pievieno miltu maisījumu un samaisa. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās, pievieno mīklas masai un lēnām iecilā. Gatavo mīklu pārlej pār biezpiena bumbiņām un vienmērīgi izlīdzina pa visu cepamo formu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka kociņu. Izcepto biskvītu izņem no cepeškrāsns un atstāj formā atdzesēties. Tikmēr pagatavo šokolādes glazūru. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Pievieno saldo krējumu, medu, sviestu un samaisa, līdz veidojas vienveidīga masa. Atdzisušo biskvītu izņem no cepamās formas, pārklāj ar šokolādes glazūru un ļauj sastīvēt. Griežam gabaliņos un cienājamies! Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 370 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |