5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes kūka ''Kundze būs mājās vēlāk''

Sastāvdaļas

Biezpiena bumbiņām
biezpiens -250 g
milti - 3 ēd.k.
ola - 1 gab.
cukurs 50 g
kokosriekstu skaidiņas - 40 g

Mīklai
milti - 150 g
olas - 3 gab
cukurs - 100 g
vaniļas cukurs - 1 ēd.k.
šķipsniņa sāls
šokolāde - 100 g
kakao - 3 ēd.k.
kartupeļu ciete - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.
piens - 100-150 ml

Glazūrai
Šokolāde - 100 g
medus - 20 g
sviests - 15 g
saldais krējums - 40 ml

Pagatavošana

Gatavo biezpiena bumbiņas.
Biezpienu izberž caur sietu.

Olas saputo ar cukuru.

Iesijā miltus, kokosriekstu skaidiņas un samaisa viendabīgā masā.

Saveļ nelielas bumbiņas un liek ietaukotās cepamās formas (22-24 cm) pamatā.

Pagatavo mīklu.
Bļodā iesijā miltus, cieti, cepamo pulveri, kakao un sajauc.

Šokolādi sarīvē uz rupjas rīves.

Katliņā uzkarsē pienu, bet nevāra. Noņem no uguns, ieber sasmalcināto šokolādi un maisa apmēram 1-2 minūtes, līdz šokolāde izkususi un veidojas vienveidīga masa.

Olas baltumus atdala no dzeltenumiem.

Olas dzeltenumus saputo ar cukuru un pievieno pievieno šokolādes masai, samaisa.

Pievieno miltu maisījumu un samaisa.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās, pievieno mīklas masai un lēnām iecilā.

Gatavo mīklu pārlej pār biezpiena bumbiņām un vienmērīgi izlīdzina pa visu cepamo formu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka kociņu.

Izcepto biskvītu izņem no cepeškrāsns un atstāj formā atdzesēties.

Tikmēr pagatavo šokolādes glazūru.

Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē.

Pievieno saldo krējumu, medu, sviestu un samaisa, līdz veidojas vienveidīga masa.

Atdzisušo biskvītu izņem no cepamās formas, pārklāj ar šokolādes glazūru un ļauj sastīvēt.

Griežam gabaliņos un cienājamies! Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (08.04.2020)
Skatījumu skaits: 370 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0