Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam pūdercukurs pārkaisīšanai Pagatavošana Aukstu sviestu sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē uz rupjās rīves. Iesijā miltus un saberž drupačas. Tad pievieno sakultu olas dzeltenumu un samīca mīklu. Klāj mīklu cepamajā formā (24 cm) ar noņemamā malām, veido apmēram 3-4 cm augstas maliņas. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto cepamo formu izņem no ledusskapja un liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 10 minūtes. Tikmēr pagatavo pildījumu. Lej katliņā saldo krējumu, pievieno sviestu, sasmalcinātu šokolādi un karsē uz vidējas uguns, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Noņem no uguns, nedaudz padzesē. Sakuļ olas un tievā strūkliņā, lēnām lej šokolādes masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, lai nesarautu kunkuļus. Izceļ no cepeškrāsns izcepto pamatu, pavisam nedaudz padzesē un lej pildījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 10 minūtes. Izceptās kūkas viducis būs nedaudz pašķidrs. Kūku atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un liek vismaz uz stundu ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 753 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |