5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes kūka ''Snikers''

Sastāvdaļas

Biskvītam
5 olas
cukurs - 1 glāze
kakao pulveris - 3 ēd.k.
milti - 1½ glāze
cepamais pulveris - 2 tējk.
šķipsniņa sāls
augu eļļa - ½ glāze
ūdens - 1/3 glāzes

Bezē
6 olu baltumi
pūdercukurs - 360 g
šķipsniņa sāls

Krēmam
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba
sviests - 150 g

mandeles - 200 g

Dekorēšanai
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 50 ml

Pagatavošana

Cep bezē.

Olu baltumiem šķipsniņu sāls, pakāpeniski pievieno pūdercukuru un saputo stingrās putās.

Uzzīmē uz cepamā papīra apli, klāj saputotos olu baltumus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 100 grādos apmēram vienu stundu 30 minūtes. Izcepto bezē atdzesē.

Cep šokolādes biskvītu.

Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno eļļu, ūdeni un vēlreiz saputo.

Miltus sajauc ar kakao, cepamo pulveri, sāli, iesijā olu masa un samaisa mīklu.

Olu baltumiem pievieno tējkaroti cukura, saputo stingrās putās un iecilā mīklā.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40-45 minūtes.

Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Pagatavo krēmu.

Iebiezinātajam pienam pievieno mīkstu sviestu un saputo krēmīgā masā.

Riekstus sasmalcina ar mīklas rulli.

Liek uz paplātes biskvīta ripuli, smērē pusi krēma un bagātīgi pārkaisa ar riekstiem.

Liek virsū bezē, pārsmērē ar atlikušo krēmu, pārkaisa ar riekstiem un liek virsū otru biskvīta ripuli.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.

Pārlej torti ar šokolādes glazūru un pārkaisa ar riekstiem. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (15.11.2020)
Skatījumu skaits: 466 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0