5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes kūka ar avenēm

Sastāvdaļas
 
Pamatam
milti - 350 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
sviests - 120 g
cukurs - 200 g
2 olas
kefīrs - 200 ml
kakao pulveris - 5 ēd.k. 
avenes - 2 glāzes

Virskārtai
milti - 2 ēd.k.
cukurs - 6 ēd.k.
sviests - 4 ēd.k.
skābais krējums - 200 ml 
1 ola

Pagatavošana

Miltiem pievieno cepamo pulveri, vaniļas cukuru, samaisa.

Sviestu saputo ar cukuru, turpinot putot un pa vienai pievieno olas. 

Miltu maisījumu pievieno sviesta masai, pievieno kefīru, kakao un visu labi samaisa. 

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā (diametrs ~26cm). Mīklai pa virsu kārto avenes.

Pagatavo virskārtu. Visus produktus, kas paredzēti virskārtai, kārtīgi saputo. Lej uz avenēm.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes. 

Izcepto kūku atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.08.2018)
Skatījumu skaits: 603 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0