5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes kūka ar kokosriekstu eļļu un cepumiem


Sastāvdaļas

tumšā šokolāde - 200 g
piena šokolāde - 200 g
kokosriekstu eļļa - 250 g
2 olas
pūdercukurs - 75 g
kakao pulveris - 2 ēd.k.
tumšais rums - 5 ēd.k.
cepumi -200 g

Pagatavošana

Sasmalcina šokolādi, ber katliņā, pievieno kokosriekstu eļļu un karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi. Noņem no uguns.

Olām pievieno pūdercukuru, kakao, rumu un saputo gaisīgu masu. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā lej šokolādes masā.

Liek atpakaļ karstā ūdens peldē un karsē, līdz veidojas viendabīga masa.

Cepamajā formā klāj pārtikas plēvi.

Lej kārtu šokolādes masu, liek virsū cepumu kārtu un pārlej ar šokolādes masu. Un tā, līdz saliktas visas kārtas. Virsu pārlej ar šokolādes masu.

Liek uz 6-8 stundām ledusskapī sastīvēt.

Sastīvējušo kūku izceļ no formās un noņem plēvi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (23.12.2017)
Skatījumu skaits: 819 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0