Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Pagatavošana Sasmalcina šokolādi un izkausē karstā ūdens peldē. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Tad, pa vienai, pievieno olas un saputo. Sadrupina cepumus, ber konditorejas maisiņā un rullē ar mīklas rulli. Sviesta masai pievieno sasmalcinātos cepumus, mandeļu miltus, maskarpone sieru un visu saputo ar mikseri. Beigās pievieno izkausēto šokolādi un ar mikseri samaisa viendabīgu mīklu. Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izcepto kūku atdzesē. Pagatavo krēmu. Galvenais noteikums, lai sanāktu garšīgs krēms - ņem aukstu Maskarpone sieru un mīkstu sviestu (istabas temp.)! Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un puto apmēram 5-7 minūtes. Atdzesēto pīrāgu griež gabaliņos un dekorē ar krēmu un ķiršiem. Var izmantot arī citas ogas vai augļus. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 813 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |