Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas tumšā šokolāde - 360 g Pagatavošana 120 gramus šokolādes sarīvē uz rupjas rīves. Atlikušo šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Pusi sarkanā pipara sarīvē uz smalkās rīves un pēc tam sakapā ar nazi. Olām pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un saputo gaisīgu masu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un sajauc mīklu. Beigās pielej izkausēto šokolādi, pieber sarīvēto šokolādi, pievieno sasmalcināto aso piparu un labi samaisa. Ietauko cepamo formu, liek mīklu un izlīdzina. Plūmes nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, kārto cepamajā formā un nedaudz iespiež mīklā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 35-40 minūtes. Izcepto torti atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Ideāls našķis pie vīna. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 661 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |