5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes kūka ar saldā krējuma krēmu

Sastāvdaļas   

Pamatnei
1 ola 
1 olas dzeltenums
šokolāde - 50 g
sviests - 50 g
pūdercukurs - 35 g
milti - 35 g 
½ tējk. cepamais pulveris - ½ tējk.
kakao - 1 tējk.
 
Krēmam
šokolāde - 500 g
saldais krējums - 400 ml
brendijs vai rums - 4 ēd.k,
žāvētas plūmes - 100 g
mandeles dekorēšanai
 
Pagatavošana
 
Pagatavo mīklu. Sviestam pievieno sasmalcinātu šokolādi un izkausē karstā ūdens peldē. Noņem un nedaudz padzesē.
 
Atdala olas baltumu, pievieno šķipsniņu sāls, tējkaroti pūdercukura  un saputo stingrās putās.
 
Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru.
 
Saputotajos dzeltenumos iemaisa padzesēto šokolādes masu.
 
Miltus sajauc ar kakao, cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa.
 
Lēnam iecilā saputoto olas baltumu.
 
Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru un lej mīklu.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20-25 min. Izcepto biskvītu atdzesē.
 
Gatavo krēmu. 
Uzkarsē 400 ml saldā krējuma, noņem no uguns, pievieno sasmalcinātu šokolādi un maisa līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa.  Tad pievieno brendiju un samaisa. Masu atdzesē, līdz nav pilnīgi sastingusi, tad saputo.
 
Smērē pusi krēma uz atdzesētā biskvīta, liek virsū žāvētās plūmes un pārklāj ar atlikušo krēmu.
 
Atlikušo saldo krējumu saputo stingrās putās, liek konditorejas maisiņā un dekorē ar rozītēm. Rotā ar mandelēm. 
 
Liek un pāris stundām ledusskapī sastīvēt. 

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (12.07.2018)
Skatījumu skaits: 707 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0