Sastāvdaļas
žāvētās melnās plūmes - 200 g
brendijs - 125 ml
tumšā šokolāde - 175 g
sviests - 125 g
cukurs - 125 g
4 olas
lazdu rieksti - 50 g
milti - 75 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Katliņā uzvāra sagrieztas melnās plūmes ar brendiju un atstāj 15 minūtes ievilkties.
Ūdens peldē izkausē šokolādi.
Saputo sviestu ar cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz uzputo. Pievieno izkausēto šokolādi, plūmes un samaisa. Masai pievieno riekstus, cepamo pulveri, miltus un samaisa mīklu.
Olu baltumiem pievieno šķīpsniņu sāls, saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.
Cepamajā formā klāj cepampapīru, ietauko un lej mīklu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes. Izceptajai kūkai malas būs izceptas, bet viducis nedaudz mitrs.
Lai labi garšo!
|