Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai:
Pagatavošana Gatavo mīklu. Sviestu sagriež mazos gabaliņos, pievieno miltus, sāli un saberž drupačās. Tad pievieno krējumu un samīca mīklu. Saveļ mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu izrullē, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido apm. 5 cm augstas maliņas. Pagatavo pildījumu. Ar nazi sasmalcina šokolādi un riekstus sīkās drupačās. Mīkstam sviestam pievieno cukuru, sāli un saputo. Tad pievieno saldo krējumu, vēlreiz saputo. Pievieno sasmalcināto šokolādi, riekstus, iesijā miltus un visu labi samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās, iecilā šokolādes masā. Klāj pildījumu cepamajā formā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180° C apmēram 55 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 560 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |