Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Pamatam Pildījumam Glazūrai Pagatavošana Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu un labi samaisa. Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, ber cepumu masu, nedaudz pieblietē un liek uz 15 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo pildījumu. Maskarpone sieram pievieno biezpiena sieru Almette, cukuru, olas un saputo ar mikseri (ar lēnāko ātrumu). Tad pievieno karstā ūdens peldē izkausētu šokolādi un samaisa. Beigās pievieno kakao, kukurūzas cieti un vēlreiz visu saputo. Klāj pildījumu uz cepumu pamata un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 50-60 minūtes (apakšējā nodalījumā liek karstumizturīgu trauku ar ūdeni). Kad kūka izcepusies, izslēdz cepeškrāsni, nedaudz atver durtiņas un ļauj stundu lēnām atdzist. Tad izņem no cepeškrāsns, pilnībā atdzesē un liek uz 6-7 stundām ledusskapī. Pagatavo šokolādes glazūru. Sasmalcinātai šokolādei pievieno saldo krējumu, liek karstā ūdens peldē un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Nedaudz padzesē, pārlej atdzesēto kūku un ļauj glazūrai sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1102 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |