5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ''Gandrīz vāverīte''

Sastāvdaļas    


Šokolādes mīklai
tumšā šokolāde - 200 g
pūdercukurs - 1/3 glāzes
šķīstošās kafija - ½ tējk.
75 g sviests - 75 g
olas - 3 gab.
 
Riekstu mīklai
olu baltumi - gab.
pūdercukurs - ½ glāze
drupināti lazdu rieksti - ½ glāze
smalki samaltas mandeles - ½ glāze
 
Glazūrai
tumšā šokolāde - 150 g
sviests - 30 g
saldais krējums - 100 ml
brendijs - 2 ēd.k.
 
baltā šokolāde dekorēšanai
 
Pagatavošana
 
Pagatavo riekstu mīlu.
 
Olas baltumus saputo ar pūdercukuru stingrās putās. Tad pievieno riekstus un samaisa.
 
Cepamajā formā klāj cepampapīru un klāj mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 20 minūtes.
 
Izcepto biskvītu atdzesē, neizņemot no formas.
 
Pagatavo šokolādes mīklu.
 
Olām pievieno cukuru un saputo.
 
Šokolādei pievieno sviestu, šķīstošo kafiju un izkausē karstā ūdens peldē. Mazliet atdzesē, pievieno olu masai un samaisa.
 
Šokolādes mīklu lej uz atdzisušā riekstu biskvīta un cep 160°C apmēram 30 minūtes.
 
Izcepto torti atdzesē un liek uz nakti ledusskapī.
 
Nākošajā dienā torti izņem no formas, pagatavo glazūru un pārlej torti.
 
Glazūrai: saldajam krējumam pievieno sviestu, gabaliņos salauztu šokolādi, brendiju un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz veidojas viendabīga masa.
 
Karstā ūdens peldē izkausē balto šokolādi un dekorē torti.  Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (23.03.2020)
Skatījumu skaits: 468 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūka | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0