Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Lej cepamajā formā un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izcepto biskvītu atdzesē un sagriež 3 daļās. Pagatavo krēmu. Vārītajam iebiezinātajam pienam pievieno sviestu un saputo. Tad iesijā kakao un vēlreiz saputo. Pagatavo sīrupu. Katliņā lej ūdeni, ieber cukuru un karsē līdz cukurs izkusis un sāk vārīties. Noņem no uguns un atdzesē līdz 37°C. Tad pievieno brendiju un samaisa. Liek uz paplātes biskvīta ripuli, nedaudz pārlaista ar sīrupu un smērē krēmu. Liek virsū otru biskvītu, pārlaista ar sīrupu un smērē krēmu. Atlikušo krēmu liek konditorejas maisiņā un dekorē torti. Sasmalcina riekstus un pārkaisa tortes malas. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 549 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |