5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ''Maigais kārdinājums''

Sastāvdaļas
 
Biskvītam
5 olas
cukurs - 125 g
milti - 125 g
kakao - 1 ēd.k.
 
Krēmam
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 200 g
sviests - 200 g
kakao - 70 g
 
Sīrupam 
cukurs - 75 g
brendijs - 20 ml
ūdens - 75 ml
 
Glazūrai
tumšā šokolāde - 200 g
sviests - 1 ēd.k.
 
rieksti dekorēšanai
 
Pagatavošana
 
Olas saputo ar cukuru.
 
Miltus sajauc ar kakao, iesijā olu masā un samaisa mīklu.

Lej cepamajā formā un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto biskvītu atdzesē un sagriež 3 daļās.

Pagatavo krēmu. Vārītajam iebiezinātajam pienam pievieno sviestu un saputo. Tad iesijā kakao un vēlreiz saputo.

Pagatavo sīrupu. Katliņā lej ūdeni, ieber cukuru un karsē līdz cukurs izkusis un sāk vārīties. Noņem no uguns un atdzesē līdz 37°C. Tad pievieno brendiju un samaisa.

Liek uz paplātes biskvīta ripuli, nedaudz pārlaista ar sīrupu un smērē krēmu.

Liek virsū otru biskvītu, pārlaista ar sīrupu un smērē krēmu.
 
Liek virsū trešo biskvītu, pārlaista ar sīrupu un smērē ar krēmu tortes virsu un malas.

Atlikušo krēmu liek konditorejas maisiņā un dekorē torti. 

Sasmalcina riekstus un pārkaisa tortes malas. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (21.04.2020)
Skatījumu skaits: 549 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0