Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai aprikožu ievārījums - 300 g Glazūrai Pagatavošana Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. Pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus un kārtīgi saputo. Iesijā miltus, kakao un samaisa. Mandelēm noņem miziņu, apgrauzdē un sasmalcina. Pievieno mīklai un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Liek mīklu ietaukotā formā un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 40 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Tikmēr pagavo pildījumu. Ievārījumu liek sietiņā un notecina sīrupu, pievieno citronu sulu un pavāra uz nelielas uguns. Liek uz paplātes vienu pusi biskvīta pusi, klāj virsū aprikozes no ievārījuma un pārlej ar savārīto sīrupu. Liek virsū otru biskvītu. Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno sviestu, karsē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa, pārlej torti un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 839 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |