5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ar aveņu želeju

Sastāvdaļas

Biskvītam
7 olas
cukurs - 150 g
mandeļu milti - 120 g
rīsu milti - 35 g
kakao pulveris - 30 g
pūdercukurs - 60 g

Aveņu sīrupam
ūdens - 100 g
cukurs - 50 g
avenes - 60 g
aveņu liķieris - 50 ml

Šokolādes krēmam
tumšā šokolāde - 200 g
sviests - 200 g
avenes - 150 g
pūdercukurs - 25 g
aveņu liķieris - 50 ml

Aveņu marmelādei
avenes - 300 g
cukurs - 150 g
želatīns - 10 g

Glazūrai
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 150 g

Pagatavošana

Divas olas, 4 olu dzeltenumus saputo ar cukuru. 

Mandeļu miltus sajauc ar rīsu miltiem, kakao, pievieno saputotajām olām un samaisa.

5 olu baltumiem pievieno pūdercukuru, saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Mīklu sadala divās daļās un cep divus biskvītus. 

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā (20 cm), liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes. Tāpat cep otru biskvītu.

Izceptos biskvītus atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Izvāra sīrupu. Sablendē avenes, izberž caur sietu. Ūdenim pievieno cukuru, samaisa, liek uz uguns un uzvāra. Tad pievieno aveņu biezeni, liķieri un vāra uz mazas uguns apmēram 5 minūtes. Izvārīto sīrupu atdzesē.

Pagatavo šokolādes krēmu. Avenēm pievieno cukuru, sablendē un izberž caur sietu. Liek uz uguns un uzkarsē līdz 40C. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno sviestu, uzkarsēto aveņu masu un samaisa viendabīgu masu. Atdzesē un liek uz stundu ledusskapī.

Pagatavo aveņu marmelādi. Želatīnam uzlej 30 ml auksta ūdens un uzbriedina. Katliņā ber avenes, pievieno cukuru un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izšķīdis. Noņem no uguns, sablendē, izberž caur sietu, lej katliņā un vēlreiz uzvāra. Karstā ūdens peldē izkausē želatīnu, pievieno aveņu masai un samaisa. Lej formā ar noņemamām malām (20 cm) un liek ledusskapī sastīvēt.

Liekam kopā torti.
Liek uz paplātes vienu biskvīta ripuli un piesūcina ar sīrupu. Smērē virsū 1/3 krēma un liek virsū otru biskvītu. Piesūcina ar sīrupu un liek virsū sastīvējušo marmelādes ripuli. Tad liek virsū trešo biskvītu, piesūcina ar sīrupu un smērē krēmu. Liek virsū ceturto biskvītu, malas un virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Pagatavo šokolādes glazūru. 
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej torti un dekorē ar ogām. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (27.09.2018)
Skatījumu skaits: 732 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas, Šokolāde kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0