5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ar biezpiena-jogurta krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam
3 olas
cukurs - 200 g
skābais krējums - 200 g
milti - 160 g
kakao - 3 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.
soda - 1 tējk.

Krēmam
cukurs - 200 g
biezpiens - 200 g
jogurts - 300 g
želatīns - 15 g

Glazūrai
cukurs - 4 ēd.k.
kakao - 3 ēd.k.
sviests - 40 g
piens - 4 ēd.k.

ķiršu ievārījums

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. Olas saputo ar cukuru. Pievieno krējumu un vēlreiz saputo. Miltus sajauc ar kakao, cepamo pulveri, sodu, pievieno olu masai un samaisa mīklu.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25 minūtes.

Izcepto biskvītu atdzesē un sagriež nelielos kubiciņos.

Pagatavo krēmu. Želatīnam uzlej 4 ēdamkarotes auksta ūdens un ļauj uzbriest. Biezpienam pievieno jogurtu, cukuru un saputo. Karstā ūdens peldē izkausē uzbriedināto želatīnu, nedaudz padzesē, pievieno krēmam un vēlreiz saputo.

Piemērotā formā klāj pārtikas plēvi. Liek kārtu, krēmā apmērcētu, biskvīta gabaliņus un liek virsū ievārījuma piciņas. Tad atkal biskvīta gabaliņus ar krēmu un virsū ievārījumu. Tā, līdz saliktas visas kārtas. 

Aizloka plēves malas un liek uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt.

Kad torte sastīvējusi, pagatavo kakao glazūru. Katliņā lej pienu, pievieno cukuru un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno sviestu, kakao un turpina karsēt, līdz veidojas viendabīga masa.

Glazūru nedaudz padzesē, dekorē torti un liek uz 15-20 minūtēm ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (23.06.2019)
Skatījumu skaits: 683 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0