Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biskvītam Riekstu kārtai Bumbieru kārtai Šokolādes muss Pagatavošana Pagatavo biskvītu. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Atdala 2 olu dzeltenumus un saputo. Izkausētajai šokolādei pievieno olu, saputotos olu dzeltenumus, kukurūzas cieti un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā šokolādes masā. Ietauko cepamo formu ar noņemamām malām (20 cm) un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 150°C apmēram 10 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē. Tikmēr sadrupina vafeles, sasmalcina apgrauzdētās mandeles, pievieno izkausētai šokolādei un samaisa. Tortes formā ar noņemamām malām klāj foliju vai pārtikas plēvi, liek atdzesēto biskvītu un smērē virsū šokolādes-vafeļu masu. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī sastīvēt. Tikmēr pagatavo bumbieru pildījumu. Bumbierus nomizo, izņem serdes un sagriež nelielos gabaliņos. Pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztos bumbierus, 2 ēdamkarotes Amaretto un apcep apmēram 6 minūtes. Nedaudz atdzesē un klāj uz riekstu kārtas. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī sastīvēt. Pagatavo šokolādes musu. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru un turpina putot. Saputotos olu baltumus lēnām iemaisa izkausētajā šokolādē, pārklāj bumbieru kārtu, pārkaisa ar sadrupinātām vafelēm un liek uz 3 stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 488 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |