Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biskvītam milti - 250 g 2 olas sviests - 120 g cukurs - 300 g kefīrs - 180 g kakao - 30 g ābolu etiķis - 8 g soda - 8 g šķipsniņa sāls
marshmallows zefīri - 200 g (20 gab.) 3 olu baltumi sviests - 250 g pūdercukurs - 50 g cukurs - 220 g ūdens - 60g
sviests - 350 g pūdercukurs - 400 g kakao - 60 g 2 ēdamkarotes karsta ūdens sēkliņas no 1 vaniļas pāksts Pagatavošana Gatavo biskvītu Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, šķipsnu sāls un pa daļām pievieno sviesta masai, kopā ar kefīru. Masu kuļ ar lēnāko ātrumu, līdz visas sastāvdaļas ir kārtīgi sajaukušās. Mīklu lej divās 24 cm cepamajās formās, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 22-25 minūtes. Izceptos biskvītus atdzesē. Gatavo itāļu bezē un zefīra krēmu Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumus, pievieno pūdercukuru un puto vēl nedaudz (kopā apmēram 2 min). Kad sīrupa temperatūra sasniegusi 245ºC, sīrups ir gatavs un to tūlīt noņem no uguns. Sīrupu ļoti lēnām un vienmērīgi lej gar bļodas malu klāt olu baltumiem (mikserim jābūt ieslēgtam uz ātrāko režīmu). Puto apmēram 7- 10 minūtes. Tikmēr krāsnī ieliek nedaudz apcepināties marshmallows zefīru, lai tie kļūtu mīksti. Pēc 10 minūtēm bezē būs kārtīgi saputots un atdzisis. Tas nozīmē, ka var likt klāt mīksto sviestu (pa gabaliņiem) un apceptos marshmelows. Turpina visu putot, līdz krēms paliek viendabīgs. Gatavo šokolādes krēmu kūkas apdarei Sviestu puto kopā ar cukuru, līdz tas ir kārtīgi saputojies. To var redzēt pēc tā, ka gaisa burbulīši ir pazuduši un tas ir samtains. Tad krēmam pievieno atdzisušo kakao masu, pēc tam kārtīgi sakuļ. Atdzisušos biskvītus pārgriež uz pusēm (tā lai kopā sanāk 4 biskvīta kārtas). Pirmo kārtu liek uz paplātes, virsū smērē itāļu bezē zefīra krēmu, atkal liek biskvīta kārtu, atkal krēmu un tā līdz ceturtajai kārtai. Ceturtajai kārtai bezē krēmu nesmērē. Jācenšas visu bezē krēmu iztērēt trijās kārtās,tad kūka būs piesātināta un sulīga. Apkārt kūkai smērē šokolādes krēmu. Dekorē ar ko vien vēlas – kausētas šokolādes zīmējumiem, kakao trifelēm u.t.t. Pirms pasniegšanas kūku atdzesē ledusskapī. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1080 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |