5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ar itāļu bezē un zefīru krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam

milti - 250 g 

2 olas

sviests - 120 g 

cukurs - 300 g 

kefīrs - 180 g 

kakao - 30 g 

ābolu etiķis - 8 g 

soda - 8 g 

šķipsniņa sāls


Itāļu bezē un zefīra krēmam

marshmallows zefīri - 200 g  (20 gab.)

3 olu baltumi

sviests - 250 g 

pūdercukurs - 50 g 

cukurs - 220 g 

ūdens - 60g 


Šokolādes  krēms  kūkas apdarei

sviests - 350 g 

pūdercukurs - 400 g 

kakao - 60 g 

2 ēdamkarotes karsta ūdens

sēkliņas no 1 vaniļas pāksts

Pagatavošana

Gatavo biskvītu
Sviestam pievieno cukuru un saputo. Pievieno olas un puto līdz ir iegūta gaiša, viendabīga masa. 

Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, šķipsnu sāls un pa daļām pievieno sviesta masai, kopā ar kefīru. Masu kuļ ar lēnāko ātrumu, līdz visas sastāvdaļas ir kārtīgi sajaukušās. 
 
Atsevišķā trauciņā sajauc sodu ar etiķi, samaisa un pievieno sakultajai sviesta masai.

Mīklu lej divās 24 cm cepamajās formās, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 22-25 minūtes. 

Izceptos biskvītus atdzesē.

Gatavo itāļu bezē un zefīra krēmu
Vāra sīrupu – nelielā katliņā vai pannā ielej ūdeni, pa virsu uzber cukuru. Uz nelielas uguns liek vārīties. Nedrīkst maisīt!

Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumus, pievieno pūdercukuru un puto vēl nedaudz (kopā apmēram 2 min). 

Kad sīrupa temperatūra sasniegusi 245ºC, sīrups ir gatavs un to tūlīt noņem no uguns. 

Sīrupu ļoti lēnām un vienmērīgi lej gar bļodas malu klāt olu baltumiem (mikserim jābūt ieslēgtam uz ātrāko režīmu). Puto apmēram 7- 10 minūtes. 

Tikmēr krāsnī ieliek nedaudz apcepināties marshmallows zefīru, lai tie kļūtu mīksti.

Pēc 10 minūtēm bezē būs kārtīgi saputots un atdzisis. Tas nozīmē, ka var likt klāt mīksto sviestu (pa gabaliņiem) un apceptos marshmelows.  Turpina visu putot, līdz krēms paliek viendabīgs.

Gatavo šokolādes  krēmu kūkas apdarei
Aplej 20 g kakao un vaniļas sēkliņas ar ūdeni. Samaisa un ļauj, lai atdziest. 

Sviestu puto kopā ar cukuru, līdz tas ir kārtīgi saputojies. To var redzēt pēc  tā, ka gaisa burbulīši ir pazuduši un tas ir samtains.  Tad krēmam pievieno atdzisušo kakao masu, pēc tam kārtīgi sakuļ.

Atdzisušos biskvītus pārgriež uz pusēm (tā lai kopā sanāk 4 biskvīta kārtas). Pirmo kārtu liek uz paplātes, virsū smērē itāļu bezē zefīra krēmu, atkal liek biskvīta kārtu, atkal krēmu un tā līdz ceturtajai kārtai.

Ceturtajai kārtai bezē krēmu nesmērē. Jācenšas visu bezē krēmu iztērēt trijās kārtās,tad kūka būs piesātināta un sulīga. Apkārt kūkai smērē šokolādes krēmu. Dekorē ar ko vien vēlas – kausētas šokolādes zīmējumiem, kakao trifelēm u.t.t. 

Pirms pasniegšanas kūku atdzesē ledusskapī.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (08.06.2018)
Skatījumu skaits: 1080 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0