5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ar pipariņu dzimenītei

Sastāvdaļas

Mīklai
4 olas
pūdercukurs - 150 g
milti - 100 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
Dr.Oetker pudiņš ar vaniļas garšu - 1 paciņa

Krēmam
saldais krējums 33% -200 ml
sviests - 50 g
tumšā šokolāde - 400 g
2-3 ēdamkarotes viskija
šķipsniņa marta čili pipara

kakao pulveris pārkaisīšanai

Pagatavošana

Cep biskvītu.

Atdala olu dzeltenumus, pievieno pusi pūdercukura un labi saputo. 

Miltiem pievieno cepamo pulveri, pudiņu, sajauc, iesijā olu masā un samaisa.

Olu baltumiem pievieno atlikušo pūdercukuru, saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Plātī klāj cepampapīru, liek mīklu un izlīdzina apmēram 2 cm biezā slānī. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 12-15 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē.

Pagatavo krēmu.

Lej katliņā saldo krējumu, pievieno sasmalcinātu šokolādi, liek karstā ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Noņem no uguns, pievieno sviestu un nedaudz uzputo ar putojamo slotiņu. Krēmu atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno viskiju un rūpīgi samaisa. Liek krēmu ledusskapī nedaudz padzesēties.

Atdzesēto biskvītu sagriež apmēram 4 cm platās sloksnēs. Ņem vienu sloksni, pārsmērē ar krēmu, sarullē un liek uz paplātes. Smērē nākošo biskvīta sloksni un tin apkārt sarullētajai ruletei, lai veidojas spirāle. Tā, līdz satītas visas sloksnes. Ar atlikušo krēmu smērē tortes malas,  virsu, veido reljefu un pārkaisa ar kakao pulveri. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (28.03.2018)
Skatījumu skaits: 713 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0