5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ar putukrējumu un avenēm

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 450 g
sviests - 200 g
tumšais nerafinētais cukurs - 100 g
kakao - 50 g

Pildījumam
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 150 g
piens - 150 ml 
pūdercukurs ar šokolādes garšu - 125 g 
vaniļas cukurs - 2 ēd.k.
milti - 3 ēd.k.
3 olu dzeltenumi

Glazūrai
Dansukker baltais sīrups - 100 g
tumšā šokolāde - 75 g
sviests - 2 tējk.

Piedevas
saldais krējums - 300 g
avenes - 250 g
pūdercukurs - 2 tējk.
 
Pagatavošana

Gatavo pamatni.

Sajauc visas sastāvdaļas un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu. 

Sadala mīklu trīs daļās un izrullēt apaļas pamatnes aptuveni 25 cm diametrā. 

Liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 175° temperatūrā apmēram 12 minūtes. 

Ļauj atdzist uz restītēm. 

Tikmēr gatavo pildījumu.

Salauž pildījumam paredzēto šokolādi mazos gabaliņos un ber katliņā, pievieno pārējās sastāvdaļas. Nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas krēms. Atdzesē. 

Uzklāj pildījumu uz diviem biskvītiem un liek vienu uz otra. 

Salauž glazūrai paredzēto šokolādi mazos gabaliņos, samaisa katliņā kopā ar sīrupu un taukvielām un uzvāra. 

Pārklāj torti ar silto glazūru. 

Saputo krējumu stingrās putās. Saspaida avenes un pievieno pūdercukuru. Pasniedz torti ar putukrējumu un aveņu mērci. 

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (13.01.2020)
Skatījumu skaits: 415 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0