5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ar rumu ''Mocarts''

Sastāvdaļas

Biskvītam
sviests - 200 g
milti - 200 g
pūdercukurs - 50 g
maltas mandeles - 35 g
tumšais rums - 1 ēd.k
2 olu baltumi
kanēlis - 1 tējk.
cepamais pulveris - 1/4 tējk.
šķipsniņa sāls 

Ābolu karamelei
1 liels ābols
sviests - 15 g
pūdercukurs - 1 ēd.k.
tumšais rums - 2 ēd.k.
šķipsniņa kanēļa

Šokolādes kārtai
tumšā šokolāde - 250 g
saldais krējums - 70 ml
1 kanēļa standziņa
pūdercukurs - 40 g
6 olu baltumi

Dekorēšanai 
kakao
vafeļu drumstalas

Pagatavošana

Pagatavo mīklu.

Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru, kanēli un sakuļ virtuves kombainā.

Tad pievieno olu dzeltenumus, rumu un vēlreiz visu samaisa.

Miltus sajauc ar maltām mandelēm, sāli, cepamo pulveri, pievieno sviesta masai un samīca mīklu. 

Mīklu sadala 3 daļās un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Izrullē atdzesēto mīklu un izgriež 3 mīklas plāksnes, katru 20 cm diametrā.

Plātī klāj cepampapīru, liek mīklas plāksni. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10-12 minūtes.

Izcepto biskvītu atdzesē. Tāpat cep pārējos biskvītus.

Pagatavo karamelizētus ābolus.

Nomizo ābolu, izgriež serdi un sagriež apmēram 1 cm lielos kubiciņos.

Pannā izkausē sviestu, pievieno pūdercukuru, kanēli, ābolus un cep uz vidējas uguns, līdz āboli karamelizējušies zeltaini brūni, bet nav izjukuši. Gatavošanas beigās pielej rumu, samaisa. Gatavo masu atdzesē.

Pagatavo šokolādes masu.

Tumšo šokolādi izkausē karstā ūdens peldē.

Kausā ielej saldo krējumu, ieliek kanēļa standziņu un uzvāra. Izņem kanēļa standziņu, krējumu pielej izkausētajai šokolādei, samaisa.

Olas baltumiem pievieno pūdercukuru un saputo stingrās putās. 

Saputotos olu baltumus lēnām iecilā šokolādes masā. 

Beigās pievieno karamelizētos ābolus un lēnām samaisa.

Tortes formā ar noņemamām malā liek vienu biskvītu, klāj virsū pusi šokolādes masas un liek virsū otru biskvītu. Klāj virsū atlikušo šokolādes masu un liek trešo biskvītu. Liek torti uz 6 stundām ledusskapī sastīvēt.

Atdzesēto torti izceļ no formas, malas apbārsta ar vafeļu drupačām, virsu pārkaisa ar kakao. Dekorē pēc patikas.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (26.05.2018)
Skatījumu skaits: 877 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0