Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam Glazūrai Pagatavošana Cep biskvītu. Atdala olu baltumus, pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Nepārtraucot putot pakāpeniski pievieno cukuru un divus olu dzeltumus. Miltus sajauc ar kakao pulveri, cepamo pulveri un lēnām iecilā olu masā. Ietauko cepamo formu un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē. Tikmēr pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Pievieno kartupeļu cieti, vaniļas cukuru un samaisa. Tad pielej pienu un samaisa viendabīgu masu. Liek uz nelielas uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē. Noņem no uguns un atdzesē aukstā ūdens peldē. Atdzesētajai masai pievieno sviestu un saputo viendabīgu krēmu. Atdzesēto biskvītu pārsmērē ar krēmu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī sastīvēt. Pagatavo šokolādes glazūru. Katliņā lej pienu un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Liek kārstā ūdens peldē un karsē, līdz šokolāde izkususi. Tad pievieno sviestu un karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Glazūru padzesē un pārlej torti. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 726 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |