5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Šokolādes torte ar vārīto piena krēmu

Sastāvdaļas

Pamatam
cepumi - 200 g
sviests - 100 g
Nutella krēms - 4 ēd.k

Pildījumam
piens - 200 ml
piena pulveris - 400 g
sviests - 200 g
cukurs - 200 g
vaniļas ekstrakts - 2 tējk.

vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba

Glazūrai 
tumšā šokolāde - 100 g
baltā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 50 ml
lazdu rieksti

Pagatavošana

Cepumus sasmalcina, pievieno mīkstu sviestu, Nutella krēmu un samaisa.

Tortes formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, klāj cepumu masu un veido maliņas. Liek ledusskapī sastīvēt.

Tikmēr pagatavo krēmu.

Lej katliņā pienu, pievieno sviestu, cukuru, vaniļas ekstraktu un karsē uz nelielas uguns, līdz sāk vārīties. Noņem no uguns un liek aukstā ūdens peldē dzesēties. Atdzesēto masu lej blenderī, pieber piena pulveri un sablendē, līdz veidojas krēmīga masa, bez kunkuļiem. 

Izņem no ledusskapja tortes formu un klāj uz cepumu pamata pusi krēma. Tad klāj vārīto iebiezināto pienu un virsū atlikušo krēmu. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Pagatavo glazūru.

Lej katliņā saldo krējumu, pievieno sasmalcinātu šokolādi un karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga masa. Noņem no uguns, pievieno sasmalcinātus riekstus, samaisa un lej uz atdzesētās tortes. Liek uz 3-4 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (17.11.2019)
Skatījumu skaits: 570 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0