5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Tumšās šokolādes kūka ar riekstiem

Sastāvdaļas

Biskvītam 
tumšā šokolāde - 200 g
sviests - 250 g
cukurs - 250 g
4 olas 
milti - 220 g
1 ēd.k. kakao pulvera bez cukura 
1,5 ēdk. cepamā pulvera 

Krēmam 
sviests - 300 g
pūdercukurs - 50 g
rieksti dekorēšanai 

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi.

Samaisa sviestu ar cukuru un pievieno pusi kausētās šokolādes. 

Tad puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla, gaisīga un gaišāka. Putojot, pa vienai, pievieno olas. 

Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri. Viegli tos iemaisa sviestā. Mīklu liek formā, izlīdzina. 

Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam kūkas viducī, tam jānāk ārā sausam, bez pielipušas mīklas. Izcepto biskvītu atdzesē. 

Gatavo krēmu. Saputo sviestu ar pūdercukuru un atlikušo šokolādi, līdz tie veido gaisīgu masu. 

Kūkas biskvītu sagriež divās ripās. Vienu liek uz paplātes, pārziež ar 2/3 krēma un liek virsū otru ripu. Virspusei uzsmērē atlikušo krēmu un rotā ar sadrupinātiem riekstiem. 

Tumšās šokolādes vietā var izmantot arī piena šokolādi, bet tādā gadījumā izmantojamā cukura daudzums jāsamazina par trešdaļu. 

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (15.03.2018)
Skatījumu skaits: 905 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0