5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Vecgada šokolādes torte ar kokosriekstu krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 125 g
cukurs - 100 g
2 olas
milti - 200 g
piens - 2 ēd.k.
kakao - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.

Krēmam
piens - 300 ml
milti - 3 ēd.k.
sviests - 80 g
cukurs - 80 g
kokosriekstu skaidiņas - 100 g
vaniļas cukurs - 2 ēd.k.

Glazūrai
tumšā šokolāde - 200 g
saldais krējums - 100 g

Pagatavošana

Pagatavo mīklu.
Bļodā liek mīkstu sviestu, pievieno cukuru un saputo.

Pievieno olas, pienu, miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sajauc mīklu.

Iej mīklu cepamajā formā (20x28cm), liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180C apmēram 20 minūtes. 

Izcepto biskvītu pilnībā atdzesē.

Gatavo krēmu.

Lej katliņā pienu, pievieno cukuru, sviestu un karsē uz nelielas uguns.

Kad piens sāk vārīties, pakāpeniski iesijā miltus un, nepārtraukti maisot, vāra apmēram 3 minūtes, līdz veidojas krēmīga masa.

Noņem katliņu no uguns, pievieno kokosriekstu skaidiņas un samaisa.

Lej krēmu uz atdzesētā biskvīta, izlīdzina un liek ledusskapī dzesēties.

Pagatavo glazūru.

Katliņā sasmalcina šokolādi, pievieno saldo krējumu un karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi un veidojas vienveidīga masa.

Pārlej torti, izlīdzina un liek atkal ledusskapī uz pāris stundām sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (28.12.2019)
Skatījumu skaits: 622 | Atslēgvārdi: Šokolāde kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0