Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Glazūrai Pagatavošana Pagatavo mīklu. Pievieno olas, pienu, miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sajauc mīklu. Iej mīklu cepamajā formā (20x28cm), liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180C apmēram 20 minūtes. Izcepto biskvītu pilnībā atdzesē. Gatavo krēmu. Lej katliņā pienu, pievieno cukuru, sviestu un karsē uz nelielas uguns. Kad piens sāk vārīties, pakāpeniski iesijā miltus un, nepārtraukti maisot, vāra apmēram 3 minūtes, līdz veidojas krēmīga masa. Noņem katliņu no uguns, pievieno kokosriekstu skaidiņas un samaisa. Lej krēmu uz atdzesētā biskvīta, izlīdzina un liek ledusskapī dzesēties. Pagatavo glazūru. Katliņā sasmalcina šokolādi, pievieno saldo krējumu un karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi un veidojas vienveidīga masa. Pārlej torti, izlīdzina un liek atkal ledusskapī uz pāris stundām sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 622 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |