5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Zaher torte

Sastāvdaļas

olas - 6 gab.
sviests - 130 g
tumšā šokolāde - 130 g
pūdercukurs - 200 g
milti - 130 g
aprikožu ievārījums - 150 g
tumšā šokolāde glazūrai - 150 g

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno pusi no pūdercukura un samaisa. 

Atdala olu dzeltenumus.

Pa vienam (!) iemaisa masā olu dzeltenumus. Pēc katra dzeltenuma masu saputo. 

Karstā ūdens peldē izkausē 130 g šokolādes. 

Izkausēto šokolādi pievieno mīklai un visu kārtīgi samaisa.

Olu baltumiem pievieno pūdercukuru un saputo stingrās putās. 

Mīklā iesijā miltus un samaisa. 

Beigās pievieno saputotos olu baltumus un lēnām iecilā mīklā.

Liek mīklu ietaukotā tortes formā.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram vienu stundu. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.

Izcepto torti atdzesē un izņem no formas. Pēc tam pārgriežam torti horizontāli uz pusēm, tā lai izveidojas divas tortes daļas. 

Apakšējo kārtu pārziežam ar aprikožu ievārījumu, liek pa virsu otru tortes pusi un ar ievārījumu pārziež tortes virsu un malas.

Tagad karstā ūdens peldē izkausē glazūrai paredzēto šokolādi un pārklāj tortes virsu un malas.

Liek ledusskapī uz pāris stundām sastingt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.11.2020)
Skatījumu skaits: 348 | Atslēgvārdi: Šokolāde kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0