5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi

Ziemassvētku torte ''Čiekurs''

Sastāvdaļas

Mīklai
4 olas
cukurs - 120 g
kakao - 20 g
milti - 110 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa malta muskatrieksta, kanēļa, ingvera

Krēmam
šokolāde - 100 g
Maskarpone siers - 250 g
brendijs - 2 ēd.k.

šokolādes konfektes dekorēšanai

Pagatavošana

Olām pievieno cukuru un saputo.

Miltus sajauc cepamo pulveri, kakao un garšvielām. Iesijā saputotajā olu masā un samaisa mīklu.

Plātī klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep biskvītu 180°C apmēram 12-15 minūtes.

Izcepto biskvītu atdzesē un noņem cepampapīru.

Pagatavo krēmu. Saputo maskarpone sieru, pievieno brendiju, izkausētu šokolādi un vēlreiz saputo.

No kartona izgriež čiekura formas šablonu. Biskvītu sagriež 3-4 taisnstūros. Kārtām liek uz šablona biskvīta plāksnes, pa vidu smērējot krēmu. Tad ar nazi nolīdzina malas, lai veidojas čiekura forma. Pārsmērē torti ar atlikušo krēmu un kārto virsū šokolādes konfektes. Beigās pārkaisa ar kakao un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.12.2018)
Skatījumu skaits: 713 | Atslēgvārdi: Šokolādes kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0